Om morkrop

og historien bag

Ejeren af MorKrop fysioterapi klinik sidder med sin søm

“Morkroppen er ikke noget vi kan træne væk eller som der forsvinder – den er med os resten af livet, og vi skal værne om den.”

Historien om morkrop

Tanken om MorKrop dukkede op efter min første graviditet. Den havde været god, relativt let og uden gener. Men jeg blev meget overrasket over den flodbølge der væltede ind over mig efter fødslen.

Det føltes som om mit underliv var blevet bombet, jeg kunne pludselig ikke holde på vandet, mine brystvorter var åbne sår og jeg anede ikke mine levende råd.

Til trods for min grunduddannelse som fysioterapeut, så følte jeg mig på bar bund – for morkroppen var ikke en del af pensum. Det famøse 8 ugers tjek hos egen læge varede 15 min. og den gynækologiske undersøgelse handlede primært om hvorvidt jeg kunne knibe om 2 fingre (hvilket jeg godt kunne). Jeg gik hjem med beskeden om, at alt umiddelbart så fint ud og at jeg bare skulle give det tid.

Heldigvis blev jeg grebet af min stædighed – som blandt andet bunder i min baggrund som elitesportsudøver. Jeg fandt en af de dygtigste fysioterapeuter indenfor efterfødselsområdet. Hun hjalp mig i den rigtige retning, og så startede jeg i et mentorforløb med henblik på selv at blive en af de bedste.

Siden da har det ene grebet det andet. Jeg specialiserer mig nu selv i graviditet og efterfødsel og har stiftet MorKrop. Min mission er at mødre og kommende mødre ikke skal stå alene. Vi skal bryde tabuerne omkring graviditet og (efter)fødsel, og vi skal sætte os selv på dagsordenen sådan at specialiseret hjælp er en selvfølge.

Mia Gad Wesselgreen
Mor til to og stifter af MorKrop

Fysioterapeut og ejer af MorKrop sidder og smiler

“Vi skal sætte os selv på dagsordenen, sådan at specialiseret hjælp er en selvfølge.”

Min tilgang & værdier

Som mor til to – med graviditet og efterfødsel på godt og ondt – er det blevet min mission, at moderskabet og den tilhørende morkrop skal være noget vi er stolte af og italesætter som unikke kompetencer.

Det kræver selvfølgelig, at vi har det godt i morkroppen og føler at den arbejder for og ikke imod os.

Gennem uddannelse samt vejledning om bevægelse og træning ønsker jeg, at hjælpe nuværende og kommende mødre til oplevelsen af handlekraft og ejerskab ved, at vise en holdbar vej tilbage til funktion, sport, karriere eller bare almindelige daglige aktiviteter.

Uddannelse & relevante kurser

  • Professionsbachelor i fysioterapi
  • Mentorforløb v/Elin Solheim
  • Funktionel træning med fokus på Rectus Diastase og bækkenbund v/Elin Solheim
  • Teori & praksis i relation til rectusplastik v/Elin Solheim
  • Postnatal Fitness Specialist Academy v/Jessie Mundell
  • Pregnancy and Postpartum Athleticism Coaching Certification v/Brianna Battles
  • Funktionel Undersøgelse af Nakke, skulderbælte & OE samt Bækken & UE v/Move2Peak
  • Åndedrætsterapeut uddannelse level 1 v/Michael Scherling

"Jeg har kun gode ting at sige om mia, der har hjulpet mig med delte mavemuskler og kejsersnit. Jeg følte mig i trygge hænder, fordi hun lyttede til mig, og vigtigst at alt, var hun virkelig kompetent. Efter hver konsultation fik jeg nye øvelser, som nu (efter nogle måneder) har givet mig et virkelig godt resultat."

Juljeta

"Mia har hjulpet mig under min graviditet, hvor jeg havde bækkenløsning med stærke smerter. Hun var meget lyttende, og vejledte mig i øvelser, så jeg var tryg ved at lave dem hjemme. Jeg fortsatte hos mia efter fødslen. Hun var rigtig god til at lokalisere hvor de smerter jeg havde kom fra. Lidt efter lidt fik jeg det bedre, og fik opbygget mine muskler omkring bækkenet igen."

Maria Møller

"Mia er en super kompetent behandler. Hun har hjulpet mig med ryg og bækkensmerter, hvor jeg for første gang oplevede en behandler der så mig som en helhed. Jeg kan ikke anbefale Mia nok. "

Christina Kilbinger

Din morkrop har brug for dig – ingen problemer er for pinlige – ingen tabuer

Er tis, sex og løs hud på maven emner du normalt snakker om?
Hvis ikke, så er du ikke alene.

Vi skal væk fra tabuerne omkring morkroppen, og i stedet normalisere snakken. Det starter hos dig.