Gravid workshop

Workshop

Oplev en hyggelig og lærerig aktivitet, hvor I kan nyde samvær, være praktiske og samtidig få vigtig viden om kroppen under graviditet og lige efter fødslen. Book en gravid workshop og få en unik oplevelse – og øg jeres forståelse for morkroppen.

Indhold

Workshops kan bookes til henholdsvis 90 min. eller 120 min. Indholdet vil være nogenlunde det samme, men der vil være mere tid til fordybelse, det praktiske samt spørgsmål.

N

Intro: Den gravide krop

N

Teori der er til at forstå

N

Tiden lige efter fødsel

N

Praktisk: Individuelt tilpasset

N

Afrunding med tid til spørgsmål

Gravid: Hvad må man?

Der dukker helt naturligt mange spørsgmål op i forbindelse med en graviditet, og en stor del af dem får du svar på hos din læge og jordemoder. Men spørgsmål omkring træning under graviditet og efter fødsel, samt fordybelse i hvad der egentlig sker med kroppen og hvorfor, er blot nogle af mange som kommende mødre ofte står med.

Så hvad må man som gravid – og hvad må man efter fødsel? Det er ikke alle spørgsmål der kan besvares med ét rigtigt svar, fx i forhold til træning som er meget individuelt. Samtidig er der mange myter om graviditet og efterfødsel, og ikke mindst modstridende råd og vejledning. Alt sammen noget der kan være svært at navigere i. Men dette vil der blive gjort op med på denne gravid workshop.

Gravid workshop | Det får du:

Først og fremmest får du relevant viden om morkroppen, sådan at du får en reel forståelse af hvad der sker i og med din krop under graviditeten og fødslen. Følgende er nogle af de spørgsmål du får svar på:

 • Hvad er delte mavemuskler og kan man undgå det?
 • Er det normalt at sjat-tisse og skal man bare knibe?
 • Kan man træne normalt igen efter 8 ugers tjekket hos egen læge?
 • Hvad er kejsersnit og hvad må man?
 • Er det normalt at opleve smerter og må man bare leve med dem?
 • Bliver bækkenet løst og hvorfor får man bækkenløsning?

  Vi vil gennemgå teorien bag på en let forståelig måde – og sideløbende vil teorien bliver holdt op imod det der kan gennemgås praktisk. På den måde vil I på egen krop kunne både se og mærke det vi snakker om, fx:

  • Test for delte mavemuskler
  • Hvordan laver man knibeøvelser eller afspænder bækkenbunden
  • Gode strategier til en samlet aktivering af kernen

  Derud over vil vi gennemgå nogle understøttende graviditetsøvelser, der også let kan udføres hjemme og tilpasses alt efter trænings niveau. Til slut får I et program med efterfødselsøvelser til den første tid, så I blidt kan komme igang når I er klar.

  Hvis du har behov for en en-til-en konsultation eller blot gerne vil læse mere om bl.a. fysioterapi til gravide, kan du finde alle ydelser her

  Inkontinens

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

  Delte mavemuskler

  Delte mavemuskler, også kendt som rectus diastase, er en almindelig tilstand, der opstår under graviditeten for at give plads til det voksende barn. Der er intet farligt ved at have delte mavemuskler, men for nogle kan det give gener i større eller mindre grad.

  Det handler egentlig ikke om afstanden mellem mavemusklerne, men i langt højere grad om bindevævets kvalitet og evne til at stabilisere når du aktiverer din samlede kerne (dvs. top, bund, forside og bagside) ved belastninger – både i hverdagen og ved træning.

  Det er meget individuelt hvordan træning og fremgang skal tilrettelægges. Men en god vej frem er, at fokusere på gode strategier og teknikker, samt øvelser der giver mening for dig.

  Bækkenbund

  Din bækkenbund spiller en afgørende rolle under graviditeten – den støtter dit voksende barn. Ikke alle oplever udfordringer, men hos nogle kan der opstå gener i større eller mindre grad, som fx inkontinens og smerter.

  Bækkenbundstræning og behandling handler ikke kun om at knibe. Faktisk kan problemerne ofte bunde i en opspændt eller rigid bækkenbund, som har brug for bevægelse og afspænding. Men de kan selvfølgelig også stamme fra en svag bækkenbund, der har brug for reel træning.

  Uanset om du har behov for inkontinensbehandling, at afhjælpe smerter eller måske blot ønsker at forebygge gener, så er det muligt at få en sund og funktionsdygtig bækkenbund.

  Kejsersnit

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

  Smerter

  Smerter kan ofte vise sig i og omkring ribben, lænd, lysken, skambenet, halebenet og underlivet – nogle gange ét og andre gang flere områder samtidig.

  Du kan selvfølgelig sagtens opleve smerterne andre steder – der er ikke noget rigtigt eller forkert.

  Du kan læse mere om specifik behandling af smerter her.

  Gravidtræning

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullam

  Klinik

  Bernhard Bangs Alle 23, 2000 Frederiksberg

  Mandag : 8.00 – 14.30

  Onsdag : 8.00 – 17.00

  Fredag : 8.00 – 14.30