Fysioterapi til gravide

Graviditet

Få skræddersyet fysioterapi til gravide samt behandling der adresserer de unikke udfordringer og behov du står overfor i din graviditet. Tag det første skridt mod en god og sund graviditet og kontakt mig i dag.

Dit forløb

Vi starter med en fyldestgørende og helhedsorienteret indledende konsultation á 1 times varighed. På den måde har vi god tid til at få afdækket din situation, herunder ønsker, behov og mål.  

N

Afdækning af din historik

N

Dybdegående undersøgelse

N

Relevant behandling

N

Gennemgang af øvelser

N

Overskuelig plan

Fysioterapi til gravide

Graviditet er en stor belastning for kroppen, og det er almindeligt, at den kan bringe forskellige udfordringer med sig. Det er dog også vigtigt at pointere, at smerter og gener ikke skal normaliseres – og bestemt ikke må negligeres som noget du “bare må leve med”. Det du oplever er reelt, og kan ikke tages fra dig.

Fysioterapi til gravide er ikke bare øvelser. Årsagen bag dine smerter eller gener skal så vidt muligt først og fremmest afklares, og derud fra vil der være forskellige handlemuligheder. Ofte vil behandlingen være en kombination af flere forskellige metoder, bl.a. samtale, øvelser og manuel behandling.

Fysioterapi behandling

Der er stor forskel på symptomer og årsagerne til dem, og der er derfor heller ikke én rigtig måde at gribe behandlingen an på. Den vil derfor også altid tage udgangspunkt i dine beskrivelser og oplevelser, samt fundene i den dybdegående undersøgelse.

Mange oplever fx inkontinens, og tænker at de skal igang med knibeøvelser – men nogle gange er bækkenbunden simpelthen spændt, hvorfor afspænding i så fald vil være langt mere relevant. Det er også meget almindeligt at få konstateret bækkenløsning, hvor øvelser af forskellig art vil være relevante – men de kan ofte ikke stå alene, og samtale om smertehåndtering kan være en god kombination.

Mange symptomer under graviditeten er selvfølgelig helt normale, da kroppen er under rivende udvikling. Men nogle gange er der behov for specialiseret vejledning og behandling.

Følgende vil altid være relevant at få undersøgt nærmere:

  • Smerter i kroppen, fx nakke, øvre ryg, ribben, lænd, bækken, haleben m.v.
  • Inkontinens
  • Følelse af at være “åben” eller opleve tyngde i underlivet
  • Udbuling / toblerone ned langs maven ved belastning eller træning

Med en helhedsorienteret tilgang, der ser på hele kroppen, vil du opleve at der bliver taget hånd om årsagen og ikke kun symptomerne.

Jeg udfører ikke vaginal undersøgelse, men vurderer jeg behov for dette, vil jeg altid henvise til relevant behandler.

Læs mere nedenfor eller find alle ydelser her

Inkontinens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

Delte mavemuskler

Delte mavemuskler, også kendt som rectus diastase, er en almindelig tilstand, der opstår under graviditeten for at give plads til det voksende barn. Der er intet farligt ved at have delte mavemuskler, men for nogle kan det give gener i større eller mindre grad.

Det handler egentlig ikke om afstanden mellem mavemusklerne, men i langt højere grad om bindevævets kvalitet og evne til at stabilisere når du aktiverer din samlede kerne (dvs. top, bund, forside og bagside) ved belastninger – både i hverdagen og ved træning.

Det er meget individuelt hvordan træning og fremgang skal tilrettelægges. Men ved at fokusere på gode strategier og teknikker, samt øvelser der giver mening for dig, kan vi sikre at du får de bedste resultater.

Bækkenbund

Din bækkenbund spiller en afgørende rolle under graviditeten – den støtter dit voksende barn. Ikke alle oplever udfordringer, men hos nogle kan der opstå gener i større eller mindre grad, som fx inkontinens og smerter.

Bækkenbundstræning og behandling handler ikke kun om at knibe. Faktisk kan problemerne ofte bunde i en opspændt eller rigid bækkenbund, som har brug for bevægelse og afspænding. Men de kan selvfølgelig også stamme fra en svag bækkenbund, der har brug for reel træning.

Uanset om du har behov for inkontinensbehandling, at afhjælpe smerter eller måske blot ønsker at forebygge gener, så er det muligt at få en sund og funktionsdygtig bækkenbund.

Vejrtrækning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

Smerter

Smerter kan ofte vise sig i og omkring ribben, lænd, lysken, skambenet, halebenet og underlivet – nogle gange ét og andre gang flere områder samtidig.

Du kan selvfølgelig sagtens opleve smerterne andre steder – der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Du kan læse mere om specifik behandling af smerter her.

Gravidtræning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullam

Opfølgning

Når vi ses til de efterfølgende opfølgninger, så snakker vi om hvordan det er gået og om du trives med planen. På den måde sikrer vi os, at du hele tiden er på vej i den rigtige retning og oplever fremgang.

N

Afstemning af forløb frem til nu

N

Re-undersøgelse samt relevant behandling

N

Tilpasning af plan herunder øvelser

Klinik

Bernhard Bangs Alle 23, 2000 Frederiksberg

Mandag : 8.00 – 14.30

Onsdag : 8.00 – 17.00

Fredag : 8.00 – 14.30